Com jugar a

L’experiència té una durada aproximada de 1 hora i mitja per ruta (són 3 rutes). Podeu prendre-us el temps que necessiteu i fer les pauses que considereu oportunes. La durada exacta dependrà de les pauses realitzades i de l’habilitat de cada grup.

Recomanem un grup d’entre 2 i 4 jugadors per caixa per a gaudir òptimament de l’experiència ja que la llicència que trobareu dins de la caixa només activa un dispositiu mòbil al mateix temps i haureu d’estar molt atents a la informació i els vídeos que aquesta us mostri.

L’aventura començarà a la plaça del Consell General, on es troba l’oficina de turisme, i des d’allà l’aplicació us mostrarà prova a prova cap a on heu de dirigir-vos a cada moment.

El joc funciona amb l’APP d’Escape City Box disponible per a iOS i Android, que haureu de descarregar-vos al vostre dispositiu mòbil una vegada tingueu la caixa a les mans.

Podeu començar a l’hora que vulgueu, fer una pausa per a descansar o acabar al dia següent. En qualsevol cas l’APP recordarà el punt del joc en el qual us vau quedar i us conduirà de nou a la ubicació correcta per a continuar.

Gaudiu del joc, equip!

És molt important que llegiu amb atenció les instruccions completes abans de jugar a Escape City Box!

"

Durada

A la fitxa de cadascun dels jocs i rutes dins de l’app, ve indicada la durada estimada del que trigareu a completar el joc. El temps indicat no inclou les pauses que vulgueu realitzar durant el joc per a menjar, sopar, descansar o visitar algun lloc. L’aplicació mostra en tot moment un skyline a la part inferior de la pantalla que s’anirà completant segons avanceu amb les proves del joc, indicant, gràficament, quant us queda a cada moment.

Registre de l’usuari, elecció del joc i activació del codi QR

Una vegada descarregada l’aplicació de Escape City Box al dispositiu, haureu de triar el joc al qual voleu jugar, en alguns casos després haureu de seleccionar, també, la ciutat on voleu jugar. Després d’això, heu de completar un senzill procés d’alta com a usuaris de l’aplicació en cas de no estar-hi registrats: nom d’equip o username, un nom i cognoms de la persona de contacte i la data de naixement (només podràn accedir-hi jugadors majors d’edat), un correu electrònic i un número de telèfon vàlids, i seleccionar l’idioma del joc. Una vegada registrats, haureu d’introduir el codi numèric o validar el codi QR que es troba dins de la caixa d’Escape City Box. Els codis de les caixes Escape City Box caduquen als dos anys des del moment de compra i no poden ser usats en més d’un dispositiu alhora ni en més d’una ocasió: no podreu reiniciar una partida una vegada avançat el joc. Sí que és possible, usant el mateix codi, canviar de dispositiu (en cas que la bateria s’estigui esgotant, per exemple) i continuar el joc en el punt on hàgiu tancat sessió a l’altre dispositiu.

Funcionament del joc

Sobres numerats La caixa de Escape City Box conté una sèrie de sobres tancats i numerats que haureu d’obrir només quan l’aplicació del joc us ho indiqui. En ells hi ha informació per a algunes proves concretes del joc, per la qual cosa obrir-los abans d’hora no us servirà de res, al contrari, contenen informació que seria un spoiler que pot condicionar el transcurs del joc.

Mapa El joc es desenvolupa al llarg d’una ruta ordenada per la ciutat en la qual, en alguns casos, haureu d’endevinar el següent punt pel qual seguir. Per això, tindreu un mapa visible de manera constant (tret que estigueu responent una prova) en l’aplicació. En ell tindreu marcats una sèrie de punts d’interès (veure apartat “Punts d’interès”), punts marcats pels quals seguir el joc i, molt important, la vostra ubicació. Si en algun moment us veieu perduts, segurament al mapa tindreu la forma de saber cap a on dirigir-vos. L’aplicació del joc ve proveïda d’una alerta que, en cas que us allunyeu molt del següent punt pel qual heu de continuar el joc, us avisarà perquè reviseu el mapa i deduïu millor per on continuar.

Motxilla Es troba en el Menú (botó en la part inferior de la pantalla). En ella quedaran guardats els objectes que aneu aconseguint durant el transcurs del joc i que necessitareu usar en algun moment. També serà el lloc al qual acudir si necessiteu ajuda.

Bitàcola La trobareu accedint al Menú, té una icona de llibreta. Es tracta d’un historial on quedarà registrat cadascuna de les vostres accions al joc, per si volguéssiu consultar algun pas ja completat o veure algun vídeo anterior.

Ajudes Pistes per a resoldre proves. En cas que necessiteu una ajuda per a poder continuar el joc, podreu utilitzar les pistes que teniu dins la motxilla. Podeu accedir des del menú de l’aplicació: Menú / Motxilla / Ajuda / Desbloquejar pista. Disposareu de dues pistes des del començament del joc. Us recomanem usar-les només quan us vegeu realment bloquejats i no sapigueu com continuar o respondre alguna de les proves. Les proves posseeixen una, dues o tres pistes associades, segons el cas, per a no “gastar” més pistes de les necessàries en algun joc concret: segurament amb la primera pista ja podreu resoldre’l posant l’atenció precisa.

Preguntes per a aconseguir ajudes extra Durant el joc, en el mapa veureu marcat amb una icona un punt que correspon a un joc de “pregunta per a pista”. Per a poder respondre-la, haureu d’acostar-vos al punt indicat i si la responeu correctament podreu aconseguir una pista extra per a usar posteriorment. Serà una pregunta no obligatòria que podreu saltar si no la sabeu respondre o no anar fins ella si preferiu prescindir d’aconseguir una pista més.

Saltar prova És possible que durant el joc us trobeu alguna situació que us impedeixi realitzar la prova en la qual esteu en aquell moment: una manifestació, un tall de trànsit, esdeveniments puntuals en via pública, tancament de zones o carrers, tancament de llocs que es requereix l’accés per a jugar, inclemències meteorològiques molt adverses, etc. Podreu saltar aquesta prova accedint a Menú / Motxilla / Ajuda / Saltar prova, i indicar el motiu pel qual heu de saltar-la, no sent “penalitzats” en la puntuació final si és per qüestions alienes a vosaltres. També podeu saltar qualsevol altra prova del joc sense que hi hagi alguna cosa que us impedeixi completar-la, però això us restarà punts de cara a la vostra puntuació final, com veureu en l’apartat “Puntuacions i rànquing”.
Puntuacions i rànquing El joc posseeix un sistema de puntuació en el qual amb cada acció l’equip anirà rebent punts fins que acabi el joc completament, moment en el qual veureu un rànquing final en el qual el vostre equip apareixerà amb la puntuació obtinguda. Els errors en respostes i proves saltades resten punts, tingueu-ho en compte abans de respondre. Si una prova no pot ser realitzada per motius aliens al joc i al grup de jugadors (com s’ha indicat en l’apartat “Saltar prova” de “Funcionament del joc”), com ara: esdeveniments puntuals en via pública, tancament de zones o carrers, tancament dels llocs que es requereix l’accés per a jugar, inclemències meteorològiques molt adverses, etc, l’equip podrà saltar la prova indicant que “És per causes alienes a mi”, de manera que no sereu penalitzats en la puntuació.

Problemes tècnics de l’Aplicació

El joc ha estat testat fins a la inexistència d’errors, però hi ha la possibilitat que, com qualsevol altre sistema informàtic i electrònic, falli de manera inesperada. Si això succeeix, recomanem els següents passos:

1- Tancar l’aplicació i tornar a entrar. Pot deure’s a fallades relacionades amb el dispositiu o altres molt puntuals que poden no aparèixer en un altre moment.

2- Si els problemes persisteixen, canviar el dispositiu de joc, tancant sessió en el punt del joc en el qual us trobeu i entrant en l’aplicació a través del dispositiu mòbil d’un altre dels jugadors, per a això haureu de recordar l’usuari i contrasenya.

3- Si el problema continua en el nou dispositiu, podeu descriure’ns la vostra situació, indicant el vostre codi de joc i un número de telèfon de contacte, a través del nostre correu electrònic contacto@escapecitybox.com. Tractarem de solucionar-lo al més aviat possible.

4- Si observeu que el problema no se soluciona ni canviant de dispositiu, podreu saltar la prova en la motxilla del joc: Ajuda / Saltar prova.

Altres casos

En cas que el joc no pugui dur-se a terme per errors en el contingut de la caixa, en el transcurs del joc o altres problemes de jugabilitat derivats dels seus continguts, poseu-vos en contacte amb Escape City Box a través del correu electrònic contacto@escapecitybox.com i tractarem de donar una solució en el menor termini de temps possible. No s’inclou en aquesta circumstància la impossibilitat de resolució del joc per part d’un equip que no hagi estat capaç de resoldre una prova, ja que el joc ha estat testat reiteradament fins a comprovar que la seva dificultat és assumible per qualsevol mena de jugador.

Accessibilitat i idiomes

Tots els jocs de Escape City Box estan disponibles en castellà i anglès: tant els continguts de la caixa de compra com l’aplicació de joc en el dispositiu mòbil. Els jocs que es desenvolupin en una ciutat fora del territori espanyol, estaran disponibles també en un idioma oficial del país al qual pertany aquesta ciutat. Tots els jocs de Escape City Box posseeixen subtítols en aquests idiomes en tots els seus continguts audiovisuals. No assegurem l’accessibilitat total per a aquells jugadors amb discapacitats físiques severes que no puguin manipular el seu dispositiu mòbil en totes les circumstàncies del joc.

Mode sense connexió